top of page
Fotografie: Oof Verschuren
Charlena door Lou Muuse.jpeg

Vrijheidswerken

Op 5 mei vieren we door heel de stad samen de vrijheid!

Na een succesvol jaar met diverse vrijheidswerken in 2021, is deze culturele programmalijn terug als onderdeel van de Vrijheidssoep 2022. Dit jaar bestaan de Vrijheidswerken uit de fotoserie Soep Stories,

tv-programma Soep Dates & de vrijheidsongs playlist op Spotify. 

Lisa.jpg

Wat betekent vrijheid voor Rotterdammers?

Vijftig Rotterdammers vertellen wat vrijheid voor hen betekent. De fotografen Lou Muuse, Mark Bolk, Naomi van Heck portretteerden hen. Het resultaat is een geweldige portretserie met persoonlijke verhalen. 

“Ik weet hoe het is om niet vrij te zijn. Ik weet hoe het voelt als je nergens naartoe kan. Ik gebruikte positiviteit om mezelf te bevrijden. Dat haalde ik uit voetballen en vrienden maken, uit de taal leren en gedichten schrijven.” 
- Ishmail. Lees verder
 

TV-programma Soep Dates

Het Soep Dates café zit vol met Rotterdammers op een afspraak. Een ontmoeting met een tot dan nog onbekende stadsgenoot om samen de Vrijheidssoep te eten en te praten over vrijheid en onvrijheid. De kijker krijgt de kans om hun eerste gesprek te volgen:

is er een klik of vallen er ongemakkelijke stiltes? 

Bekijk het programma Soep Dates op 5 mei online via Vimeo of vanaf 12.00  uur elk uur op het tv-kanaal van OPEN Rotterdam.

Soep Dates.png
5_Sarafina Paulina Bonita.jpg

Bij welke track voel jij je vrij?

Luister naar de favoriete vrijheidsnummer van mede-Rotterdammers op onze Spotify Playlist. En voeg ook jouw ultieme vrijheidstrack aan de playlist toe.

bottom of page