top of page

Connect met me

Verander met dit spel casual ontmoetingen in lifelong vriendschappen. Neem tijd voor elkaar en connect.

Wat is het laatste lieve ding dat je voor iemand anders
deed?

 

Welk gerecht typeert volgens jou Rotterdam?

Hoe zou je jouw leven nu als boektitel samenvatten?

Wat aan mij zou je verrassen?

Waar zou je me mee naartoe nemen als alles mogelijk is? 

 

Bij welk liedje voel jij je het meest vrij? 

Waarin lijken we volgens jou op elkaar?

Wat is je spirit animal en waarom?

  

Vrijheidsmaaltijden_Kongsi_RosaQuist_05 mei 2023_068.jpg
Artboard 156_2x.png

Schuif op 5 mei aan bij een
Vrijheidsmaaltijd

Een Vrijheidsmaaltijd is het lekkerst als je deze eet met mede-Rotterdammers die je nog niet (goed) kent. Door heel de stad kun je aanschuiven bij een maaltijd, als ontbijt, lunch of diner. Schuif aan bij een maaltijd in een café, zorgcentrum, theater of bij buren in de straat. Er zijn Vrijheidsmaaltijden voor de hele stad. Eet je mee?
 

Op ruim 100+ locaties in Rotterdam kun je elk jaar op 5 mei aanschuiven voor een Vrijheidsmaaltijd. 

Waar kan ik aanschuiven?

Bekijk de alvast 8 uitgelichte Vrijheidsmaaltijden, van o.a. Kunsthal, Oase en Theater Rottedam. Op 22 april maken we alle locaties bekend. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn.

Artboard 166_2x.png

Wat betekent vrijheid voor Rotterdammers?

Fotograaf Baraa Al Alem is van Palestijnse komaf en groeide op in Syrië. Hij ontwikkelde al vroeg een liefde voor fotografie en was zeven jaar lang documentair fotograaf voor de Verenigde Naties. Zijn camera bracht veel risico met zich mee: meerdere keren werd zijn waardevolste bezit van hem afgepakt. 'Mijn camera werd gezien als wapen, omdat ik daarmee de waarheid kon vastleggen.'

Drie jaar geleden verhuisde hij naar Nederland. Hij studeert nu aan de Filmacademie in Amsterdam en woont in Spijkenisse. Zijn camera gaat overal mee naar toe, dit keer zonder de angst om ‘m kwijt te raken.

Deze portretserie over vrijheid is voor Baraa dan ook heel bijzonder: ‘De foto’s weerspiegelen niet alleen mijn persoonlijke reis naar vrijheid, maar ook die van anderen die soortgelijke paden hebben bewandeld.’

Tekst door Femke Radder

‘De foto’s weerspiegelen niet alleen mijn persoonlijke reis naar vrijheid, maar ook die van anderen die soortgelijke paden hebben bewandeld.’ - Baraa

Baraa.jpg
RosaQuistPhotography_1400.webp
Artboard 166_2x.png

'Vrijheid is voor mij buiten kunnen zijn, in verbinding met de natuur.' - Rosa

Fotograaf Rosa Quist is geboren en getogen in Rotterdam. Ze heeft altijd op Zuid gewoond en woont sinds tien jaar in Kralingen-Crooswijk met haar hondje Pukkie. In een heel klein appartementje, mét een groot balkon. Het balkon ligt weliswaar op het noorden, toch is ze er blij mee. Buiten zijn, wandelend met Pukkie, geeft haar het ultieme gevoel van vrijheid.

‘Ooit verhuizen we naar een plek met heel veel natuur en veel minder baksteen.’ Dat gevoel van vrijheid is volgens Rosa soms lastig te bereiken in een stad die steeds dichter bebouwd raakt én duurder wordt. Ze besloot  Rotterdammers te portretteren die net als zij hun vrijheid vinden in de Rotterdamse buitenlucht.

Tekst door Femke Radder

 
bottom of page