top of page
Fotografie: Oof Verschuren
Cedric_Jari Nuno_Vrijheidsmaaltijden.jpg

Vrijheidswerken

Door de hele stad zijn er Vrijheidsmaaltijden waar je aan kunt schuiven. Naast een heerlijke soep, geniet je er ook van fotografie, spoken word en muziek. Dit zijn onze vrijheidswerken.

 

Makers en kunstenaars hebben de kracht van verbeelding, en verbeelding is een essentieel component van het samen ontwerpen van de toekomst. Als we ons geen voorstelling kunnen maken in welke stad we willen wonen, dan kunnen we het ook niet realiseren. Ontdek hieronder de culturele snacks geserveerd zullen worden!

Maaltijden

Door heel de stad kun je aanschuiven bij een maaltijd, als ontbijt, lunch of diner. Schuif aan bij een maaltijd in een café, zorgcentrum, theater of bij buren in de straat. Er zijn Vrijheidsmaaltijden voor de hele stad. Eet je mee?

Lisa.jpg

Wat betekent vrijheid voor Rotterdammers?

Vijftig Rotterdammers vertellen wat vrijheid voor hen betekent. De fotografen Lou Muuse, Mark Bolk, Naomi van Heck portretteerden hen. Het resultaat is een geweldige portretserie met persoonlijke verhalen.

Van 1 t/m 31 mei is de serie als expositie te bewonderen in de voetgangerstunnel van de Maastunnel.

“Ik weet hoe het is om niet vrij te zijn. Ik weet hoe het voelt als je nergens naartoe kan. Ik gebruikte positiviteit om mezelf te bevrijden. Dat haalde ik uit voetballen en vrienden maken, uit de taal leren en gedichten schrijven.” 
- Ishmail. Lees verder
 

Soep Dates

Het Soep Dates café zit vol met Rotterdammers op een afspraak. Een ontmoeting met een tot dan nog onbekende stadsgenoot om samen de Vrijheidssoep te eten en te praten over vrijheid en onvrijheid. De kijker krijgt de kans om hun eerste gesprek te volgen:

is er een klik of vallen er ongemakkelijke stiltes? 
 

5_Sarafina Paulina Bonita.jpg
5meitv

Bij welk liedje voel jij je vrij?

Luister naar de favoriete vrijheidsliedjes van mede-Rotterdammers op de Vrijheidssoep Spotify Playlist. En voeg ook jouw ultieme vrijheidslied aan de playlist toe.

songsoffreedom
bottom of page