top of page
Vrijheidsmaaltijd AVL Mundo - fotograaf Fleur8562 (1).jpg

Doe mee en deel de vrijheid!

In heel Rotterdam worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Piet-Parra-Blik-campagnebeeld-staand.png
Anchor 1

Organiseer een
Vrijheidsmaaltijd

Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. Voor 2, 30, 50 of meer mensen, in je eigen woonkamer tot een park. Alles kan. De Vrijheidsmaaltijd is een ontmoeting aan de eettafel, met vrijheids als gespreksthema. Een thema waar je niet dagelijks bij stilstaat, maar wel super belangrijk is.

vrijheidsmaaltijd-tolhuistuin-2019_47868227911_o.jpg
vrijheidstour-2019_47816034672_o.jpg

Schuif aan bij een
Vrijheidsmaaltijd

Een Vrijheidsmaaltijd is het lekkerst als je deze eet met mede-Rotterdammers die je nog niet (goed) kent. Door heel de stad kun je aanschuiven bij een maaltijd, als ontbijt, lunch of diner. Schuif aan bij een maaltijd in een café, zorgcentrum, theater of bij buren in de straat. Er zijn Vrijheidsmaaltijden voor de hele stad. Eet je mee?

Help mee

Help ook mee om met de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden de vrijheid te delen en word deel van de VrijheidsCrew. Zo zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om soep in je eigen buurt te bezorgen en te helpen bij de organisatie van een Vrijheidsmaaltijd. Een groot deel van de ruim 10.000 blikken Vrijheidssoep komen terecht bij Rotterdammers die het extra verdienen. Denk hierbij aan nieuwkomers, daklozen en ouderen. 

Was leuk om te doen! Alleen maar blije mensen 😃 Top actie 👌🏻” - bezorgvrijwilliger Sjoerd

Soepshop Roodkapje 21.jpg
bottom of page