“Deze Vrijheidssoep is geïnspireerd op de Surinaamse maïspap. Om toch mijn roots er een beetje in te houden. En maïssoep is gewoon lekker: zoet, romig en je kunt hetook nog pittig maken.”
- London Loy
De Vrijheidssoep

Ieder jaar ontwikkelt een Nederlandse chef een nieuw recept voor de Vrijheidssoep. Dit jaar is het de eer aan de Nederlandse televisie-kok London Loy. Hij geeft dit jaar een Surinaamse twist aan de oliebol van 5 mei.
De chef, bekend van zijn kookboeken, het televisieprogramma Koffietijd en zijn deelname aan Expeditie Robinson is daarmee de
smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden.
“Het recept mogen bedenken is een eervolle taak”, aldus London. “Als ik mensen kan helpen over vrijheid na te denken, ben ik al heel blij. Of dat nou met soep, een ander gerecht, of alleen een
gesprek is.”
De soep verspreiden we in aanloop naar 5 mei in blik door de stad en we delen het recept binnenkort op deze pagina. De limited edition soep in blik met Piet Parra design koop je bij een aantal winkels in Rotterdam (tba).

Former Vrijheidssoep Chefs






Organiseer een Vrijheidsmaaltijd met London's Vrijheidssoep
