top of page

Poëzie in de buitenlucht

Struin door Rotterdam en laat je verwonderen door de zinnen van Elten Kiene. In samenwerking met design duo Opperclaes en Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden heeft spoken word artiest Elten Kiene nieuw werk gecreëerd dat we op groot formaat presenteren op prominente locaties in Rotterdam. Het concept en design is van Opperclaes. De kunstwerken zijn vanaf 30 april tot medio juli 2023 te bewonderen

Plattegrond van Rotterdam waar je allemaal de Opperclaes kunst kunt vinden
Foto van buiten LantarenVenster

Elten Kiene

Elten Kiene is een veelzijdige spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is oprichter van SPRAZZZ en mede-oprichter van Woorden Worden Zinnen, en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk. Hij is ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en heeft opgetreden op vele podia, waaronder Poetry International en Crossing Border Festival. Hij geeft workshops aan jongeren en is coach bij Young In Prison. In 2020 won hij de Cultuurprijs Zuid-Holland. Elten houdt kantoor in het HipHopHuis en is steeds meer actief als maker voor o.a het Wereldmuseum en Read My World Festival.

Dit jaar is Elten Kiene de ambassadeur van de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden. 

Opperclaes 

Opperclaes bestaat uit Bruce Tsai en Linda van der Vleuten, twee grafisch ontwerpers en beeldmakers uit Rotterdam. In 2010 richtten ze Opperclaes op als galerie om jong en opkomend talent een podium te bieden. Door de galerie werden er een substantieel en divers netwerk van hedendaagse grafisch ontwerpers, kunstenaars en illustratoren opgebouwd. In 2017 maakte de galerie de overstap naar een studio in het centrale district van Rotterdam. Vanuit deze studio biedt Opperclaes tal van diensten aan: variërend van grootschalige muurschilderingen tot typografische installaties, kunstadvies en grafisch ontwerp. Klanten zijn onder meer commerciële merken, maar ook projectontwikkelaars, stadsraden en culturele organisaties - zoals Kunsthal Rotterdam, Eye Filmmuseum Amsterdam en Wereldmuseum.

 

0f8072a705509f0cfaeba84d9adcffd2ea139fea-6720x4480.webp
bottom of page