top of page

5 Vrijheidsmaaltijden om te proberen in Rotterdam West

Bijgewerkt op: 4 mei 2023

We willen met jullie een aantal superleuke vrijheidsmaaltijden delen die plaatsvinden in onze stad. Ze zijn allemaal heel verschillend, maar één ding hebben ze gemeen: het samen vieren van vrijheid. Dus, of je nu zin hebt in meditatie, een goed gesprek over de toekomst, creativiteit of muziek, deze evenementen bieden je de kans om samen met anderen vrijheid te vieren. Pak je agenda erbij, want dit wil je niet missen!


1. Boeddhistisch Centrum Vrijheidsmaaltijd met Meditatie 🧘

Waar? Oostkousdijk 17B

Wanneer? Inloop vanaf 17:30, maaltijd om 18:00, meditatie om 19:00

Na een drukke dag is er niets beter dan ontspannen met wat meditatie en een lekkere maaltijd. En weet je wat? Je kunt na de meditatie (gratis en optioneel) ervaren hoe meditatie en vrijheid met elkaar verbonden zijn. Klinkt goed, toch?Aanmelden kan voor 5 mei 12:00 uur met

een mailt naar jampa@phuntsokcholing.org

2. Huis van de Toekomst 🏠

Waar? Jan Kobellstraat 56a

Wanneer? 13:00 - 17:00

Om 13:00 begint hier de vrijheidsmaaltijd, en tijdens het eten gaan we lekker kletsen over vrijheid in de toekomst. Na de maaltijd wordt het nog gezelliger: we halen oude truien uit elkaar en haken of breien er nieuwe kleden van. Een creatieve manier om samen na te denken over onze toekomst!


3. Bollenpandje 🍲

Waar? Rosier Faassenstraat 22

Wanneer? 17:00-21:00

Het idee is simpel maar superleuk: maak thuis een pannetje soep en neem het mee om te delen met anderen. Tijdens het eten kun je genieten van spoken word door Daniela Jerez. Eten en poëzie, wat wil je nog meer?
4. Wijkpark Oude Westen 🌳

Waar? Wijkpark Oude Westen

Wanneer? 12:00-13:30

Dit evenement wordt georganiseerd door Olga van de Oekraïense huiskamer en Actiegroep Oude Westen. Kom naar het park, waar banken en tafels klaarstaan, en eet samen heerlijke soep terwijl je luistert naar muziek van een getalenteerde muzikant. Het perfecte uitje op een zonnige dag!


5. Brutus 🍽️ (Sold out)

Waar? Keileweg 10-18

Wanneer? 12:00 - 13:30

Bij Brutus kun je genieten van een vrijheidslunch en voorafgaand aan de lunch een tour maken door de expositie 'Bone & Marrow'. Een unieke kans om kunst en eten te combineren in een viering van vrijheid. Hoe cool is dat?

Comments


Nick-Toet---Vrijheidssoep-2024---webjpg.jpg
Artboard 156_2x.png

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

 

Wil jij die soep nu ook zo graag proeven? Dat kan want je kunt de soep kopen op meerdere plekken in Rotterdam rondom 5 mei, natuurlijk aanschuiven op Bevrijdingsdag of het recept zelf maken!

bottom of page