top of page

5 Vrijheidsmaaltijden om te proberen in Rotterdam Zuid

Updated: May 4, 2023

Wij hebben weer een aantal geweldige vrijheidsmaaltijden die we graag met jullie willen delen. Dit keer vinden ze allemaal plaats in Rotterdam Zuid en staan ze in het teken van kunst, muziek en gezelligheid. Dus of je nu zin hebt in kunst, muziek of gewoon een gezellig samenzijn, deze events in Rotterdam Zuid bieden je de kans om samen met anderen vrijheid te vieren. Laat ons weten welke jij gaat bezoeken!


1. Art Studio Hoogvliet 🎨

Waar? Kolbleistraat 32

Wanneer? 16:30 tot 19:00

Art Studio Hoogvliet nodigen je uit om gezellig soepen te eten in de foyer terwijl je geniet van live muziek. Een perfecte manier om te ontspannen en te genieten van lekker eten en goede muziek!

2. Vrede en Verzoening Kerk ⛪

Waar? Reyerdijk 67

Wanneer? 11:30 en 13:30 (aanvang 12:00)

Deze kerk opent haar deuren op Bevrijdingsdag voor een gezellig samenzijn met soep. De kerk is ook een monument voor Bevrijdingsdag, dus naast lekker eten is er ook veel geschiedenis te ontdekken.
3. Rotterdamse Munt 🌿

Waar? Rosestraat 200

Wanneer? 12:30

Schuif aan voor een heerlijke maaltijd in de prachtige stadstuin van Rotterdamse Munt. Ze hebben plek voor 25 vrijwilligers en buurtbewoners. Aanmelden kan via contact@rotterdamsemunt.nl. Een unieke kans om te genieten van een maaltijd in een groene oase!4. Public Food- Huiskamer Hillevliet 🏠

Waar? Hillevliet 90

Wanneer? 17:00-19:00

Deze maaltijd is bedoeld voor buurtbewoners en alle sociale organisaties die in verzamelgebouw de Hillevliet werken. Muzikant Joni Jules komt optreden, dus dit belooft een gezellige avond te worden met eten en muziek!5. Theater Zuidplein + De Vrijheidsfabriek 🎭

Waar? Theater Zuidplein, Zaal-Z

Wanneer? Vrijdag 5 mei, vanaf 16:00, gratis

Op Bevrijdingsdag kun je in Theater Zuidplein aanschuiven bij één van de Rotterdamse vrijheidsmaaltijden. Naast lekkere soep en verhalen kun je aansluiten bij LOKAAL die je uitnodigt voor een film, expo en gesprekken in: De Vrijheidsfabriek.

Nadia Zerouali(credit_ Merlijn Doomernik).jpg

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! Chef-kok Nadia Zerouali heeft het recept voor de Vrijheidssoep 2022 gemaakt. De Rotterdamse kook-held Perry de Man heeft een Rotterdamse twist op de Vrijheidssoep gemaakt. 

De Vrijheidssoep is nu in beperkte oplage te koop met etiket ontworpen door de wereldberoemde kunstenaar Piet Parra. Een echt collectors item dus! 

bottom of page