top of page

Achter de schermen: Soep In The City

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! Dit jaar delen we ruim 10.000 blikken Vrijheidssoep aan Rotterdammers. Het grootste gedeelte van de blikken Vrijheidssoep doneren we aan zorg- en welzijnsorganisaties zoals de Voedselbank. Dit is mede mogelijk door de support van duizenden Rotterdammers. Hoe zorgen we ervoor dat al deze duizenden blikken soep op tijd op tafel staan? Een kijkje achter de schermen…


Donderdag 21 april: daar zijn ze!

Team Vrijheidssoep staat klaar om de ruim 10.000 blikken Vrijheidssoep in ontvangst te nemen. In de centraal gelegen pop-up Soep Shop, mogelijk door de support van het Groot Handelsgebouw (GHG).



Maandag t/m donderdag: sorteren, tellen en routes plannen

De blikken soep bezorgen we bij honderden verschillende locaties, van mensen thuis tot het ziekenhuis, tot culturele instellingen, de bibliotheek, voetbalclub, restaurant, zorgcentrum, buurtinitiatieven en huizen van de wijk. We zijn dagen druk met het maken van de routes, het updaten van de aantallen en het nabellen hoeveel blikken Vrijheidssoep een organisatie graag wil ontvangen. Ook zijn we druk met het werven van genoeg bezorgers, gelukkig zijn er genoeg mensen, waaronder Rotary’s die mee willen helpen bezorgen.

Donderdag, vrijdag en maandag: bezorging door Trevvel

Gelukkig helpt Trevvel ons dit jaar ook weer belangeloos bij de bezorging, zij vervoeren meer dan 7.000 blikken soep! Vanaf de eerste editie in 2020 bezorgt Trevvel pallets vol met blikken Vrijheidssoep door heel Rotterdam. Met een kleine 10 bussen en 15 crewleden delen ze samen met ons de vrijheid met de hele stad.



Vrijdag t/m maandag: de pop-up Soep Shop

Adres: Stationsplein 48, Rotterdam (Groot Handelsgebouw)

Samen met tientallen Rotterdammers zorgen we ervoor dat er ook blikken Vrijheidssoep bij mensen thuis komen. Ook Baqme hielp ons mee, door een aantal bakfietsen beschikbaar te stellen, super handig! Dit jaar openen we de deuren van onze pop-up Soep Shop in een waanzinnig pand in het Groot Handelsgebouw.











Nick-Toet---Vrijheidssoep-2024---webjpg.jpg
Artboard 156_2x.png

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

 

Wil jij die soep nu ook zo graag proeven? Dat kan want je kunt de soep kopen op meerdere plekken in Rotterdam rondom 5 mei, natuurlijk aanschuiven op Bevrijdingsdag of het recept zelf maken!

bottom of page