top of page

Tip: muziek, dans en soep in het Groot Handelsgebouw

Updated: Apr 20, 2022

In het icoon van de wederopbouw organiseren we op 5 mei een grote Vrijheidsmaaltijd . Dwaal samen door het enorme, imposante gebouw en laat je op bijzondere plekken verrassen door muziek, kunst én de Vrijheidssoep. Het dak met waanzinnig uitzicht over de stad zal hierin natuurlijk niet ontbreken.


Het evenement start op 5 mei om 18.00 uur, waarna je met een gids door het gebouw mag dwalen. Van bijzondere rauwe kantoorruimtes, de geweldige architectuur tot het enorme dak waar je 360 graden uitzicht hebt over de stad. Op onconventionele en adembenemende plekken ontdek je samen meer over het gebouw en wat het thema vrijheid voor Rotterdamers betekent. Met het diner kom je samen, om elkaar meer te leren kennen op een plek die je niet snel vergeet.


Win tickets voor de Vrijheidsmaaltijd in het GHG

Er zijn 100 plekken beschikbaar, die we verdelen onder bewoners van de Diergaardesingel, huurders én via een winactie met De Havenloods.

Woon je tegenover GHG?

Buren van het GHG kunnen max. 2 plekken bemachtigen door een mail te sturen naar hallo@vrijheidsmaaltijden.nl (op=op).

Havenloods-actie

Je kunt 2 plekken voor deze Vrijheidsmaaltijd bemachtigen door mee te doen aan de actie die we in samenwerking met De Havenloods hebben opgezet.

  1. Bemachtig de Havenloods en zoek het artikel met poster op (kan online of op print)

  2. Hang de poster voor je raam

  3. Maak een foto van de poster

  4. Deel de poster via email of socials hallo@vrijheidsmaaltijden.nl of @vrijheidsmaaltijden010

Praktische informatie

Datum: donderdag 5 mei Tijdstip: 18.00 - 21.00 uur Waar: Groot Handelsgebouw (GHG) Programma: muziek, kunst, performance en de Vrijheidssoep Tickets: gratis via Havenloods-winactie en uitnodiging aan buren

Nadia Zerouali(credit_ Merlijn Doomernik).jpg

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! Chef-kok Nadia Zerouali heeft het recept voor de Vrijheidssoep 2022 gemaakt. De Rotterdamse kook-held Perry de Man heeft een Rotterdamse twist op de Vrijheidssoep gemaakt. 

De Vrijheidssoep is nu in beperkte oplage te koop met etiket ontworpen door de wereldberoemde kunstenaar Piet Parra. Een echt collectors item dus! 

bottom of page