top of page

Help mee met de Vrijheidsmaaltijden

Updated: Apr 16, 2022

Help ook mee om met de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden de vrijheid te delen en word deel van de VrijheidsCrew. Zo zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om soep in je eigen buurt te bezorgen en te helpen bij de organisatie van een Vrijheidsmaaltijd. Een groot deel van de ruim 10.000 blikken Vrijheidssoep komen terecht bij Rotterdammers die het extra verdienen. Denk hierbij aan nieuwkomers, daklozen en ouderen. Meld je aan
Samen delen we de vrijheid

Vele handen maken licht werk. We zoeken honderd vrijwilligers die met ons de vrijheid in heel Rotterdam willen delen, zodat zoveel mogelijk stadsgenoten mee kunnen doen. Help mee in de pop-up Soepshop in het Groot Handelsgebouw, bezorg blikken soep bij Rotterdammers thuis en/of help mee bij de organisatie van een vrijheidsmaaltijd. Zoals de Vrijheidsmaaltijd XL op het Afrikaanderplein of een zorgcentrum.


Was leuk om te doen! Alleen maar blije mensen 😃 Top actie 👌🏻” - bezorgvrijwilliger Sjoerd
Nadia Zerouali(credit_ Merlijn Doomernik).jpg

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! Chef-kok Nadia Zerouali heeft het recept voor de Vrijheidssoep 2022 gemaakt. De Rotterdamse kook-held Perry de Man heeft een Rotterdamse twist op de Vrijheidssoep gemaakt. 

De Vrijheidssoep is nu in beperkte oplage te koop met etiket ontworpen door de wereldberoemde kunstenaar Piet Parra. Een echt collectors item dus! 

bottom of page