London Loy maakt dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep. De chef, bekend van zijn kookboeken, het televisieprogramma Koffietijd en zijn deelname aan Expeditie Robinson is daarmee de smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden. De soep wordt in aanloop naar Bevrijdingsdag in blik verspreid en kan door iedereen op 5 mei worden gemaakt en gegeten tijdens een Vrijheidsmaaltijd.
De Vrijheidssoep brengt het gesprek over vrijheid op gang tijdens de Vrijheidsmaaltijden op 5 mei. “Het recept mogen bedenken is een eervolle taak”, aldus London. “Als ik mensen kan helpen over vrijheid na te denken, ben ik al heel blij. Of dat nou met soep, een ander gerecht, of alleen een gesprek is.”
Een befaamd Surinaams gerecht, maïspap, vormde de inspiratie voor Londons Vrijheidssoep. “Om toch mijn roots er een beetje in te houden. En maïssoep is gewoon lekker: zoet, romig en je kunt het ook nog pittig maken.” Binnenkort wordt het recept gedeeld op onze website, nieuwsbrief en social media.
Comments