top of page

5 Vrijheidsmaaltijden om te proberen in Rotterdam Centrum

Bijgewerkt op: 4 mei 2023

`We hebben weer een aantal fantastische vrijheidsmaaltijden gevonden die we graag met jullie willen delen. Dit keer bevinden ze zich in het bruisende centrum van Rotterdam en staan ze in het teken van eten, kunst en inspiratie. Of je nu op zoek bent naar inspiratie, verbinding of gewoon een gezellig samenzijn, deze evenementen in het centrum van Rotterdam bieden je de kans om samen met anderen vrijheid te vieren.


1. Vrijheidsmaaltijd Grote Kerkplein 🎶

Vier de vrijheid op het Grote Kerkplein met een Vrijheidslunch. De lunch wordt georganiseerd door Het Stadspodium, de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden en verschillende partners. De inloop is vanaf 11.30 en om 12.00 gaan we aan tafel. Dichter Elten Kiene draagt zijn Vrijheidsgedicht voor, wat deze dag extra bijzonder maakt. Aanmelden kan via deze link. Er zijn slechts enkele plekken beschikbaar.


2. Wijnkade (Bewonersinitiatief) 🍽️

Waar? Wijnkade 43 (Kop van de kop van Wijnkade t.o. boot, eind van de parkeergarage)

Wanneer? 17:30

Een dinerkeet via Opzoomeren gereserveerd voor 40 personen en een schrijftolk voor slechthorenden/doven onder ons. Dichter Eddy Geerlings draagt iets voor over vrijheid. Vrije inloop.


3. Roodkapje 🖍️

Waar? Delftseplein 39

Wanneer? vanaf 12:00

Kom op 5 mei om 12 uur een Vrijheidssoep eten en deelnemen aan een sessie over vrijheid, georganiseerd door vrijwilligerscoördinator Chetana. Teken, schrijf of deel jouw ideeën over vrijheid op een groot vel papier. Er zijn 20 gratis kaartjes beschikbaar.4. Kunsthal 🎨 (Sold out)

Waar? Westzeedijk 341

Wanneer? 11:30-13:00

Doe mee aan KunstKoppels en ontmoet iemand van een andere generatie, achtergrond of leefwijze. Bezoek samen de tentoonstelling Patricia Piccinini: Metamorphosis en ga in gesprek over kunst... en elkaar! Na afloop staat er voor alle deelnemers een kom Vrijheidssoep klaar in het Kunsthalcafé en is er ruimte om na te praten.


5. Centrale Bibliotheek 📚

Hoogstraat 110

Wanneer? 11:30 - 13:00

De Centrale Bibliotheek nodigt iedereen uit voor een gezellige Vrijheidslunch. Kom samen met andere Rotterdammers genieten van heerlijk eten en een inspirerende omgeving. Iedereen is welkom, dus neem je vrienden en familie mee voor een onvergetelijke middag in het hart van onze prachtige stad!

留言


Nick-Toet---Vrijheidssoep-2024---webjpg.jpg
Artboard 156_2x.png

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

 

Wil jij die soep nu ook zo graag proeven? Dat kan want je kunt de soep kopen op meerdere plekken in Rotterdam rondom 5 mei, natuurlijk aanschuiven op Bevrijdingsdag of het recept zelf maken!

bottom of page