top of page

We staan er klaar voor!


Wij zijnt trots om aan te kondigen dat er dit jaar opnieuw tienduizenden Rotterdammers bij elkaar aan tafel schuiven om tijdens een Vrijheidsmaaltijd stil te staan bij vrijheid en hun verhalen te delen over vrijheid en onvrijheid. De maaltijden worden mogelijk gemaakt door de samenwerking van horeca, fotografen, wijkteams, muzikanten en woordkunstenaars. Van Oost, West, Noord tot Zuid en van ontbijt, lunch tot diner!


In Rotterdam is de afgelopen drie jaar de basis gelegd voor een nieuwe traditie op Bevrijdingsdag, waarin vrijheid en ontmoeting centraal staan. Namelijk de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden. De Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden is een verbindend en stadsbreed festival waar Rotterdammers elkaar leren kennen onder het genot van een maaltijd en cultureel programma. Door heel de stad kunnen Rotterdammers aanschuiven bij een maaltijd, als ontbijt, lunch of diner, en in een café, zorgcentrum, theater of bij buren in de straat. Alle Vrijheidsmaaltijden bevatten een verhaal over vrijheid, soms ingetogen en intiem, andere juist met grote gebaren.

Opmerkingen


Nick-Toet---Vrijheidssoep-2024---webjpg.jpg
Artboard 156_2x.png

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

 

Wil jij die soep nu ook zo graag proeven? Dat kan want je kunt de soep kopen op meerdere plekken in Rotterdam rondom 5 mei, natuurlijk aanschuiven op Bevrijdingsdag of het recept zelf maken!

bottom of page