top of page

We staan er klaar voor!


Wij zijnt trots om aan te kondigen dat er dit jaar opnieuw tienduizenden Rotterdammers bij elkaar aan tafel schuiven om tijdens een Vrijheidsmaaltijd stil te staan bij vrijheid en hun verhalen te delen over vrijheid en onvrijheid. De maaltijden worden mogelijk gemaakt door de samenwerking van horeca, fotografen, wijkteams, muzikanten en woordkunstenaars. Van Oost, West, Noord tot Zuid en van ontbijt, lunch tot diner!


In Rotterdam is de afgelopen drie jaar de basis gelegd voor een nieuwe traditie op Bevrijdingsdag, waarin vrijheid en ontmoeting centraal staan. Namelijk de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden. De Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden is een verbindend en stadsbreed festival waar Rotterdammers elkaar leren kennen onder het genot van een maaltijd en cultureel programma. Door heel de stad kunnen Rotterdammers aanschuiven bij een maaltijd, als ontbijt, lunch of diner, en in een café, zorgcentrum, theater of bij buren in de straat. Alle Vrijheidsmaaltijden bevatten een verhaal over vrijheid, soms ingetogen en intiem, andere juist met grote gebaren.

Nadia Zerouali(credit_ Merlijn Doomernik).jpg

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! Chef-kok Nadia Zerouali heeft het recept voor de Vrijheidssoep 2022 gemaakt. De Rotterdamse kook-held Perry de Man heeft een Rotterdamse twist op de Vrijheidssoep gemaakt. 

De Vrijheidssoep is nu in beperkte oplage te koop met etiket ontworpen door de wereldberoemde kunstenaar Piet Parra. Een echt collectors item dus! 

bottom of page