top of page
< Terug naar het overzicht

Het verhaal van Alec

“Ik voel me vrij als ik bij de zee ben.”

Alec als in Alec Baldwin, maar dan vrouw. Ik ben Moluks, 29 jaar oud en natuurlijk woonachtig in Rotterdam. Ik geef net iets te veel geld uit aan koffietjes buiten de deur, maar maak wel de lekkerste breakfasts for champions. Ik verkies honden boven katten, maar weet überhaupt niet of ik ooit een huisdier zou willen. Ik heb altijd liever een groot gezin en daar ben ik 9 maanden geleden voor het eerst in geïntroduceerd, motherhood. Ik heb een allergie voor voorstelrondes waarbij je begint met wat je doet en waarmee je jouw centen verdient, dus ik omschrijf liever hoe ik dagelijks ben. Echt ben. Zoals iedereen gewoon is. Want dat is waar aandacht aan geschonken mag worden in mijn ogen. Ik heb daarnaast ook dans gestudeerd, fotografie zelf geleerd en me altijd in de creatieve sector begeven. En nu gooi ik al deze passievolle uitingen in de blender en maak ik er soms wat fantastisch van en soms ook echt niet.


Tijdens de pandemie voelde ik dat er een poging werd gedaan tot het vervormen van mijn vrijheid. Dit was een gek gevoel en ik reageerde van nature recalcitrant. Na een tijdje wist ik mijn vrijheid wel te kunnen beschermen hiervoor. Ik geloof dat je deels invloed hebt op jouw mentale vrijheid. Dit zeg ik wel als een geprivilegieerde westerling. Fysieke vrijheid is daarnaast weer een andere laag.


Vrijheid is keuzes hebben, keuzes maken. En de bijbehorende consequenties ervaren. Wat betekent vrijheid? Ik vind het een lastige vraag, omdat ik mij op verschillende momenten op verschillende manieren wel echt vrij kan voelen.


Vrijheidsplaylist

One More Year van Tame Impala laat me altijd mijn ogen sluiten en bewegen. Zowel extern als intern beweeg ik, zo ver en veel als ik kan. Deze ervaring voelt voor mij aan als vrijheid.

Fotografie: Weia Tan

Vrijheidssongs​

Beluister en volg hieronder de Vrijheidsmaaltijden playlist op Spotify!

bottom of page