top of page
< Terug naar het overzicht

Het verhaal van Carina

“Ik voel mij vrij als ik op het podium sta”

Ik ben singer songwriter, oprichter van platform Verbalism en de CEO of spreading positive energy. Ik kom uit Rotterdam en woon hier al heel lang. Mijn favoriete bezigheid is ontdekken.Ik vind het heel lekker om met smaken te spelen, met muziek te spelen. Maar ook om door de stad heen te lopen, plekjes te ontdekken. Purposeful verdwalen noem ik dat.


Verbalism is een platform dat ik heb opgericht waarmee we makers van kleur willen verbinden. Consciously Connecting Creatives. De afgelopen periode ben ik meer bezig geweest met mijn eigen makerschap, waarin ik het proces van spoken word naar muziek maken doorloop. Ik heb altijd al veel gedaan met muziek, maar nooit als beroep. Ik vind muziek interessant omdat het andere mogelijkheden biedt om je te uiten dan met spoken word. Er zitten meer lagen in dan alleen de woorden. Zo zing ik mijn teksten en leer ik gitaar spelen. Ik kan mezelf begeleiden, maar wil mezelf nog niet als gitarist bestempelen.


En ik noem mezelf de CEO of spreading positive energy, omdat ik geloof dat alles energetisch is en wij als mensen de kracht hebben om ons te manifesteren in alle wegen van het leven. Channel that shit and transform it into some good vibes! Ja, toch?!


Vrijheid betekent voor mij de kracht van mogelijkheden. Zowel financiële vrijheid, want dat brengt toch meer mogelijkheden, als vrijheid in je hoofd. En met mogelijkheden bedoel ik mogelijkheden in de breedste zin van het woord. Van jezelf laten dromen, verder kijken dan je neus lang is tot de verandering willen zijn. Gunnen, denken, dromen over die mogelijkheden. Hieronder ligt mijn idee dat de mens energetisch. Vrijheid is activiteit.


Ik heb zeker momenten gehad dat ik mezelf minder vrij voelde. Ik heb me bijvoorbeeld vaak knel-gepland. Agenda te vol, te druk, bijna een burn-out. Maar ook op momenten dat ik me in omgevingen bewoog waarin ik niet alles kon zijn wat ik ben, niet volledig mezelf. Als vrouw van kleur word je soms belemmerd in bepaalde omgevingen. Dat ervaar ik wel als onvrijheid.


Maar als ik op een podium sta, voel ik me echt vrij. Ik word gehoord en gezien, ik zie mensen genieten en ik mag genieten van die genietende mensen.


Vrijheidsplaylist

Carina Fernandes - Nothing But Freedom. Ik doe gewoon even aan schaamteloze zelfpromotie, maar het is wel een heel toepasselijk nummer.


Fotografie: Weia Tan

Vrijheidssongs​

Beluister en volg hieronder de Vrijheidsmaaltijden playlist op Spotify!

bottom of page