top of page
< Terug naar het overzicht

Het verhaal van Edith

"Ik voel me vrij als een vogel."
-Edith

Ik woon al 40 jaar in Rotterdam. Vroeger was ik echt een dorpsmeisje. Ook echt een meisjes meisje. Nu ben ik wat stoerder geworden. Omdat ik uit een dorp kom, mis ik de rust soms wel. Ik hou er heel erg van om ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat de hond uit te laten. Niemand om je heen. Heerlijk, even die stilte.

Vrijheid betekent voor mij een heleboel. Zelf mijn beslissingen nemen, zelf mijn proberen oplossen. Wel met hulp erbij als ik dat nodig heb. Zo blijf je ook sterk. Ik wil lekker mijn gang kunnen gaan. Niemand die zegt “Dit mag je niet en dat mag je niet.”

Ik voel me soms minder vrij door sommige instanties. Je bent toch afhankelijk van hen en van die uitkering. Dat belemmert je vrijheid ook wel. Ik heb mij ook wel minder vrij gevoeld in een relatie die ik had. Ik kon bepaalde dingen doen en dat voelde totaal niet vrij. Maar toen ik daaruit was, was dat zo’n verademing. Wat een vrijheid, ik hoef echt geen man meer.

Ik heb een vlinder tattoo op mijn arm staan. Dat staat ook voor vrijheid, voor mijn kleindochters en voor vrijheid.

Vrijheidsplaylist

Ik voel mij vrij als ik het nummer Leef van André Hazes luister. Na wat ik mee heb gemaakt, ook in mijn relaties, dacht ik ja: LEEF!

Fotografie: Mark Bolk

Vrijheidssongs​

Beluister en volg hieronder de Vrijheidsmaaltijden playlist op Spotify!

bottom of page