top of page
< Terug naar het overzicht

Het verhaal van Pxssypapi

"Ik voel mij vrij wanneer alles wat ik nodig heb, om mij heen is."
-Pxssypapi

Ik ben een creatieve duizendpoot. Ik doe van alles in de creatieve wereld. Ik doe ik bijvoorbeeld aan performance en maak ik kleding. Ik ben geboren in Colombia en ben naar Nederland gekomen toen ik klein was.

Ik heb veel meegemaakt in mijn leven. Vroeger, bij mijn adoptie ouders, mocht ik niet echt mezelf zijn. Ik heb veel piercings in mijn gezicht en de mensen om mij heen vonden dat zonde. Zo wilden zij dat ik mij meer representatief opstelde in hoe ik mij gedroeg en welke kleding ik aan had. Ook ben ik dakloos geweest. Dat waren echt momenten waar ik mij minder vrij voelde.

Tegenwoordig woon ik op mezelf en heb ik mijn eigen leven opgebouwd. Hierdoor heb ik echt voor mijn eigen vrijheid gekozen. Vrijheid betekent voor mij mezelf kunnen zijn. Je niet gelimiteerd voelen in dingen die je graag wil doen of wie je wil zijn. Het betekent voor mij beweegbaar zijn in wie je bent en je kunnen aanpassen in de dingen om je heen.

Vrijheidsplaylist

Er zijn echt zoveel nummers die mij vrij doen voelen. Maar ik denk dat ik ga voor Optimistic van Sounds of Blackness. Als ik dit nummer luister voel ik mij dankbaar met de dingen die ik heb en voel ik mij ook zeker vrij.

Fotografie: Naomi He-Ji van Heck

Vrijheidssongs​

Beluister en volg hieronder de Vrijheidsmaaltijden playlist op Spotify!

bottom of page