top of page
< Terug naar het overzicht

Het verhaal van Suelly & Sheila

“Ik voel mij vrij als we op vakantie zijn in Kaapverdië.”

We zijn als tweeling geboren in Rotterdam-Noord. Wij werken in de creatieve marketing en hebben daarin een eigen bedrijf genaamd Shei&Sue. Wij werken met verschillende ondernemers en artiesten, nemen hun marketing uit handen en kijken hoe we hen creatief kunnen positioneren. Onze roots liggen in Kaapverdië. We hebben marketing gestudeerd maar zijn altijd al creatieve zielen geweest. Toen we klaar waren met studeren wisten we eigenlijk alleen dat we voor onszelf wilden beginnen en dat we samen wilden werken. In die tijd vroeg een vriend met een eigen kledingmerk aan ons of we zijn marketing konden doen. Dat ging zo goed dat we dachten; hier moeten we wat mee. De juiste mensen om je heen hebben is dus echt heel belangrijk.


Het leukste aan het werk is de vrijheid en uitdaging die erin zitten. De uitdaging is om de aandacht te vestigen op een merk of een persoon en de vrijheid zit erin dat we meerdere verschillende opdrachten doen, en er dus veel afwisseling in zit. Het is geen negen tot vijf baan, gelukkig.


Suelly: vrijheid is een gevoel, een interne beleving. Je bepaalt zelf wat je doet en het gevoel dat je creëert. Vrijheid zit ‘em in de dagelijkse bezigheden. Het zit in m’n leven leven, kunnen gaan en staan waar ik wil. Maar het is ook het besef dat alleen jij jezelf gelukkig kan maken en dat vrijheid dus binnenin je zit.


Sheila: ik heb lang moeten nadenken wat vrijheid voor mij betekent. Eerst dacht ik iets van ‘doen wat je zelf wilt’. Maar nee, het is eigenlijk liefde. Ik zie vrijheid als een verbintenis tussen liefde en eigen gedachtes. Jouw gedachtes kunnen je blokkeren om vrij te denken. Vrijheid zit niet in je omgeving of materiaal. Je kan heel je leven vakantie vieren, maar als je gedachtes vrijheid niet toestaan, ben je nooit echt vrij. Vrijheid is iets om te beleven.


Suelly: Ik voelde mij vooral onvrij door meningen van anderen die me tegenhielden, ik vond het allemaal te belangrijk. Die meningen hielden me gevangen, waardoor ik mezelf beperkte in wat ik echt wilde doen en wie ik wilde zijn. Na een tijdje begon ik het gelukkig los te laten.


Sheila: Vrijheid is dus een mindset. Onvrijheid daarmee ook. Het wordt een vicieuze cirkel als je eenmaal beperkend denkt. Ik ben veel gelukkiger als ik niet aan die meningen denk, ik kan het allemaal zelf. Het gaat erom wat je ermee doet.


We houden ervan om op vakantie te gaan naar Kaapverdië. Daar voelen we ons het meest vrij. Als we aankomen op het vliegveld daar kijken we elkaar aan en zeggen we “we zijn in The Motherland”. Je voelt meteen de rust en kalmte, de liefde. Als je leeft vanuit liefde zal je je altijd vrij voelen. Vrijheid zonder liefde bestaat niet.


Vrijheidsplaylist

Het kiezen van een vrijheidsnummer is echt moeilijk, want we houden heel erg van muziek. We volgen momenteel Franse les dus kiezen we een Frans nummer: Riez van Stromae. Lach! Het leven is een groot feest, lach, neem het met een korrel zout. Dat is het allerbelangrijkste. At the end komt alles altijd goed.


Fotografie: Jari Nuno

Vrijheidssongs​

Beluister en volg hieronder de Vrijheidsmaaltijden playlist op Spotify!

bottom of page