top of page
Fotografie: Oof Verschuren
DV_VrijheidsStories-4818-web.jpg
DV_VrijheidsStories-4851-web.jpg

Risk

“Voor mij is vrijheid een heel breed begrip. Iets waar je jaren over kunt discussiëren. Maar uiteindelijk zou ik heel de betekenis terugdringen naar één ding:  financiële onafhankelijkheid.”

DV_VrijheidsStories-4818-web.jpg
DV_VrijheidsStories-4864-web.jpg

Viktor

“Vrijheid is ruimte en tijd hebben, die niemand jou afneemt. Vrijheid is denken zonder kaders. Vrijheid is leven naar m'n eigen ideeën. Vrijheid is creëren zonder limitaties. Vrijheid is leven zonder beperkingen van angsten.”

DV_VrijheidsStories-4907-web.jpg

Scuro

“Vrijheid voor mij is iets wat je het hardst ervaart na geslotenheid. Vrijheid zit in je mind. Breek uit je gedachten en realiseer je dat je altijd de neutrale toeschouwer bent van het leven, van je mind. Dan ervaar je altijd, waar je je ook bevindt, vrijheid.”

DV_VrijheidsStories-4828-web.jpg
DV_VrijheidsStories-4809-web.jpg

Wenting

“Vrijheid betekent voor mij: jezelf kunnen zijn, bewust zijn van jezelf, in je kracht staan en dat tot uiting brengen. Vrijheid betekent voor mij ook elkaar respecteren en in diens waarde laten. Vrijheid is bewegen vanuit liefde en met goede intenties.”

DV_VrijheidsStories-4882-web.jpg
Artboard 164_2x.png

Try this at home (2023) - Damon Vervoort

Schone woonkamers, nieuwe tattoo-stijlen en geen ouwe baas die eventjes komt vragen: “Lukt het?” De Rotterdamse fotograaf Damon Vervoort is meteen hooked als hij voor ‘t eerst binnenstapt bij een thuistatoeëerder. 

Thuistatoeëerders zijn mensen die zichzelf leren tatoeëren. Geen afhankelijkheid van een baas, geen stijl van één shop waar je je aan moet houden. Niet alleen maar new school, of zwart-wit. Deze mensen zijn vrij. Ze creëren zonder kaders, zijn ongelimiteerd, werken onderzoekend. Vervoort dompelt zich onder en ziet de meest creatieve ontwerpen en zelfs compleet nieuwe stijlen als free hand tribal en ignorant style ontstaan. In traditionele shops is de baas altijd dichtbij, zijn andere artiesten aan ‘t werk en komen er steeds nieuwe klanten binnen. Thuis is er de tatoeëerder, jijzelf en ‘t gezoem van die machine. Vervoort: “Dat doet íéts.” Daarom besluit hij ze te fotograferen. 
De geportretteerden zijn thuistatoeëerders Scuro, Wenting, Risk en Victor.

Bekijk de fotoserie op deze pagina of bezoek de VHM Gallery op Rotterdam CS, geopend tot en met 1 juli 2023.

bottom of page