top of page

Tips: vrijheidsmaaltijden in Oost

Bijgewerkt op: 3 mei 2022

Benieuwd welke maaltijden er allemaal in Rotterdam Oost op 5 mei plaatsvinden? Wij lichten bijzondere maaltijden in dit artikel uit. Een overzicht van alle maaltijden in Rotterdam (Oost) én heel het land vind je op deze overzichtskaart.

Lunchen in het voedselbos

Door: Voedselbos de Overtuin

Adres: Groene Wetering 37

Wanneer: 5 mei

Voor wie: iedereen

Aanmelden: 5 euro

In Voedselbos de Overtuin wordt de rijke botanische kennis van Trompenburg gekoppeld aan het vernieuwende voedselbosconcept. In een voedselbos worden voedselproductie, ecologische rijkdom en een hoge belevingswaarde gecombineerd. Voedselbos de Overtuin organiseert een tour door het voedselbos en biedt een Vrijheidsmaaltijd na afloop aan.Vrijheidsdiner bij Wijkgebouw de Bron

Door: Intercity Adres: Vondelweg 254

Wanneer: 4 mei, 19.00 uur

Voor wie: iedereen

Aanmelden: Vrije inloop

Al meer dan 20 jaar is Wijkgebouw de Bron het kloppend hart van de wijk Rubroek. In het inloophuis worden verschillende activiteiten georganiseerd en worden mensen ondersteund met praktische vraagstukken. Op 4 mei organiseert Innercity een Vrijheidsmaaltijd voor bewoners uit de wijk en andere stadsgenoten. Verwacht de Vrijheidssoep en een zelfgemaakte maaltijd.Vrijheidslunch bij Rendierhof

Door: Huis van de Wijk Rendierhof Adres: Rendierstraat 3

Wanneer: 5 mei, 12.00

Voor wie: Wijk/stadsgenoten

Aanmelden: via miranda.rietveld@gro-up.nl

Het Huis van de Wijk Rendierhof opent haar deuren voor wijkbewoners en andere stadsgenoten tijdens een vrijheidslunch. Tijdens de lunch staan deelnemers stil bij vrijheid en gaan met elkaar in dialoog over het thema.


Vrijheidslunch bij Humanitas Gerard Goosenflat

Door: Humanitas

Adres: Thomas Mannplaats 150

Wanneer: 5 mei, 13.00 uur

Voor wie: iedereen

Aanmelden: Mail naar aspijkers@stichtinghumanitas.nl

De Gerard Goosenflat is een woon(zorg)complex in de wijk Ommoord, vlakbij het water van de Rotte en de Rottemeren. Daarnaast dient de locatie ook als Huis van de Wijk en kunnen mensen er diverse activiteiten doen. Op 5 mei organiseert Humanitas een Vrijheidslunch voor bewoners van de flat en opent zij haar deuren uiteraard ook voor andere stadsgenoten.
Hoogkwartier deelt de vrijheid

Door: bewoners en ondernemers uit het Hoogkwartier Waar: Hoogstraat Wanneer: 5 mei, 12.00 - 14.00 Voor wie: bewoners uit het hoogkwartier Aanmelden: je kunt gratis aanschuiven Heel Hoogstraat deelt de vrijheid. Tussen 12.00-14.00 uur kun je een Vrijheidssoep halen bij deelnemende winkels en samen met andere buurtgenoten op het terras eten en praten over vrijheid. Inclusief programma met muziek en kunst. Bekijk Hoogkwartier.nl voor meer updates.

Bekijk ook:

Comments


Nick-Toet---Vrijheidssoep-2024---webjpg.jpg
Artboard 156_2x.png

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

 

Wil jij die soep nu ook zo graag proeven? Dat kan want je kunt de soep kopen op meerdere plekken in Rotterdam rondom 5 mei, natuurlijk aanschuiven op Bevrijdingsdag of het recept zelf maken!

bottom of page