top of page

Tips: Vrijheidsmaaltijden op Zuid

Updated: Apr 30, 2022

Benieuwd welke maaltijden er allemaal op Zuid op 5 mei plaatsvinden? Wij lichten dbijzondere maaltijden op Rotterdam Zuid in dit artikel uit. Een overzicht van alle maaltijden in Rotterdam én heel het land vind je op deze overzichtskaart.Vrijheidssoep met verhaal

Door: Verhalenhuis Belvédère

Adres: Rechthuislaan 1

Wanneer: 5 mei

Voor wie: iedereen

Aanmelden: houd de website van Verhalenhuis Belveder in de gaten om je aan te melden.


Regelmatig organiseert Verhalenhuis Belvedere eet- en ontmoetprogramma’s om stadsgenoten samen te brengen en elkaar te ontmoeten. Van de Japanse keuken tot de Braziliaanse: Belvedere viert elke eetcultuur met een inspirerend programma waar iedereen bij kan aanschuiven. Laat je op 5 mei verrassen door hun wereldse keuken en verbindende programma en fiets ook naar Katendrecht toe.

Vrijheidsontbijt op Heijplaat

Door: Culturele commissie heijplaat

Adres: Letostraat

Wanneer: 5 mei, 10.00 - 12.00 uur

Voor wie: iedereen

Aanmelden: gratis, stuur een e-mail naar Cul.Com.Heijplaat@kpnmail.nl


De Culturele Commissie Heijplaat organiseert jaarlijks een Vrijheidsontbijt aan de Letostraat. Bewoners zijn welkom om aan te schuiven aan lange eettafels, vieren vrijheid en starten het dialoog. Iedereen is welkom om aan te schuiven
Vrijheidssoep tijdens One Nation Fest

Door: Islemunda

Adres: Herenwaard 17

Wanneer: 5 mei

Voor wie: iedereen

Aanmelden: aanschuiflunch


In de Brasserie Op Zuid, in podium Islemunda kun je aanschuiven voor een zelfgemaakte Vrijheidssoep en een goed gesprek. Breng gelijk ook een bezoek aan One Nation Fest, een jongerenevent in Islemunda voor en door jongeren georganiseerd. Podium Islemunda zet zich in om dé plek in Rotterdam-IJsselmonde te zijn waar vóór, dóór en mét bewoners kunst en cultuur wordt gemaakt en gepresenteerd.

Naar de film met Vrijheidssoep

Door: LantarenVenster

Adres: Otto Reuchlinweg 996

Wanneer: 5 mei

Voor wie: iedereen

Aanmelden: via deze pagina

Vanaf 13.00 uur ben je welkom in LantarenVenster voor een kopje soep, broodje, biertje en gesprek. Samen vieren we de vrijheid. Schuif aan en bestel onze rood-wit-blauwe Vrijheidssoep. Verder staan er twee vertoningen op het programma van de spraakmakende en spannende documentaire Navalny.Afrikaanderplein Vrijheidsmaaltijd XL

Door: Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden

Adres: Pretoriastraat

Wanneer: 5 mei, 12.00 - 15.00 uur

Voor wie: bewoners van de Afrikaanderwijk

Aanmelden: via hallo@rotterdamsevrijheidsmaaltijden.nl We toveren de Pretoriastraat aan tot een enorme Vrijheidsmaaltijd. Samen schuiven we aan voor een heerlijke lunch én een goed gesprek. We gaan aan de hand van experimenten de contrasterende werelden die Rotterdam-Zuid vormen in kaart brengen. Wat is de samenstelling in de eerste plaats? Welke culturen leven langs én met elkaar? Wat is er nodig om verbindingen tussen verschillende culturen en levensbeschouwingen te faciliteren? Het gesprek wordt begeleid met verschillende gespreksleiders zoals Boyd Grund en Gianni Noten, die allen met hun werk of persoonlijke projecten aansluiting vinden op het thema. De lunch wordt omlijst door muziek en spoken word.Freedom of Art in de Art Studio Hoogvliet

Door: Artstudio Hoogvliet

Adres: Kolbeistraat 32

Wanneer: 5 mei

Aanvang: 16:30

Voor wie: Iedereen

Aanmelden: https://artstudiohoogvliet.nl/shop/vrijheidssoep/


Op 5 mei vieren wij de Bevrijdingsdag door samen te eten, aan meerdere tafels in heel Nederland, dezelfde maaltijd: de Vrijheidsmaaltijdsoep. Meld je aan en geniet van vrijheidsmaaltijdsoep met een ander die je nog helemaal niet kent! We hopen je graag te zien!
Vrijheidslunch aan het water

Door: Paviljoen aan het Water

Adres: Brielselaan 152

Wanneer: 5 mei

Aanvang: 12:00 - 14:00

Voor wie: Iedereen

Aanmelden: aanschuiven

Ontmoet elkaar aan de eettafel van Paviljoen aan het Water, waarbij de gasten in gesprek gaan over vrijheid en onvrijheid. Met als hoofdgerecht de Vrijheidssoep.


Bekijk ook: 5x tips in Rotterdam West

5x tips in Rotterdam Centrum

5x tips in Rotterdam OostNadia Zerouali(credit_ Merlijn Doomernik).jpg

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! Chef-kok Nadia Zerouali heeft het recept voor de Vrijheidssoep 2022 gemaakt. De Rotterdamse kook-held Perry de Man heeft een Rotterdamse twist op de Vrijheidssoep gemaakt. 

De Vrijheidssoep is nu in beperkte oplage te koop met etiket ontworpen door de wereldberoemde kunstenaar Piet Parra. Een echt collectors item dus! 

bottom of page