top of page

Tips: vrijheidsmaaltijden in Centrum

Bijgewerkt op: 28 apr. 2022

Benieuwd welke maaltijden er allemaal in Rotterdam Centrum op 5 mei plaatsvinden? Wij lichten bijzondere maaltijden in dit artikel uit. Een overzicht van alle maaltijden in Rotterdam (Centrum) én heel het land vind je op deze overzichtskaart.

Vrijheidsmaaltijd op de Erasmusbrug

Door: Parel Strik Adres: Erasmusbrug Wanneer: 5 mei, 12.00 - 17.00 uur Voor wie: iedereen Aanmelden: je hoeft je niet aan te melden, maar kunt gewoon langslopen en aanhaken. Ooit wel eens een maaltijd óp de Erasmusbrug genuttigd? Wij ook niet! Dit jaar organiseert Parel Strik een wel heel bijzondere lunch. Met een tafel waar telkens iemand kan aanschuiven, kun je de hele middag deze lunch meemaken. "Mijn maaltijd zorgt voor verbinding. Er zijn condities aan de maaltijd om op die manier nieuwe ontmoetingen te stimuleren", aldus Parel.


WijkVrijheidsmaaltijd bij WORM

Door: WORM Adres: Witte de Withstraat

Wanneer: 2 mei, 18.00 uur Voor wie: wijkbewoners uit de wijk Cool Aanmelden: via info@coolaandegang.nl

Schuif aan bij de bijzondere culturele vrijplaats WORM voor een Vrijheidsmaaltijd met je wijkgenoten, omlijst door een muziekoptreden.
Muziek, kunst en soep in het Groot Handelsgebouw

Door: Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden Adres: Stationsplein 45 Wanneer: 5 mei, 18.00 - 21.00 uur Win een ticket, meer info via dit artikel In het icoon van de wederopbouw organiseren we op 5 mei een grote Vrijheidsmaaltijd . Dwaal samen door het enorme, imposante gebouw en laat je op bijzondere plekken verrassen door muziek, kunst én een diner. Het dak met waanzinnig uitzicht over de stad zal hierin natuurlijk niet ontbreken.Vrijheidslunch in Centrale Bibliotheek

Door: Bibliotheek Adres: Hoogstraat 110 Wanneer: 5 mei, 11.30 - 14.00 uur Voor: iedereen Aanmelden: gratis, aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aanschuiven In de hal van de centrale Bibliotheek zijn er lange tafels waar je samen een Vrijheidssoep kunt eten. Gespreksleiders starten samen met jou en andere gasten het gesprek over vrijheid en onvrijheid. Iedereen kan elk moment aanschuiven.

VrijheidsDish met hyperlokale ingrediënten

Door: restaurant Rotonde Adres: Goudsesingel 230 Wanneer: 5 mei, vanaf 18.00 uur Voor: iedereen Wat: het restaurant serveert op 5 mei een bijzonder menu Laat je door Restaurant Rotonde verrassen met een bijzonder Vrijheidsmenu. De ingrediënten komen bij boeren en Voedselbossen uit de omgeving van Rotterdam. Tijdens je diner krijg je gesprekskaartjes om samen met je gezelschap te praten over vrijheid en onvrijheid.


Bekijk ook:

Comments


Nick-Toet---Vrijheidssoep-2024---webjpg.jpg
Artboard 156_2x.png

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

 

Wil jij die soep nu ook zo graag proeven? Dat kan want je kunt de soep kopen op meerdere plekken in Rotterdam rondom 5 mei, natuurlijk aanschuiven op Bevrijdingsdag of het recept zelf maken!

bottom of page