top of page

Tips: vrijheidsmaaltijden in West

Bijgewerkt op: 28 apr. 2022

Benieuwd welke maaltijden er allemaal in Rotterdam West op 5 mei plaatsvinden? Wij lichten bijzondere maaltijden in dit artikel uit. Een overzicht van alle maaltijden in Rotterdam (West) én heel het land vind je op deze overzichtskaart.Vrijheidsmaaltijd met meditatie

Door: Meditatiecentrum Phuntsok Chö Ling Adres: Oostkousdijk 17B Wanneer: 5 mei, vanaf 17.00 uur Voor wie: iedereen Aanmelden: gratis, stuur een e-mail naar jampa@phuntsokcholing.org Vrijheid vanuit boeddhistisch perspectief legt de nadruk op geestelijke vrijheid, bijvoorbeeld vrij zijn van negatieve emoties en gedachtepatronen. Dit impliceert dat er meerdere niveaus van vrijheid bestaan… Volgens de leer van de Boeddha is meditatie een perfecte methode om ultieme vrijheid te ontwikkelen. Kom gezellig eten en meepraten over dit onderwerp en ervaar aansluitend (optioneel) zelf wat meditatie kan betekenen voor jou. Zowel de maaltijd als de meditatie zijn gratis toegankelijk. Donaties zijn altijd welkom. Iedereen is welkom!


Maaltijd met Oekraïense vluchtelingen

Door: Blinibioscoop Adres: Rochussenstraat 400 Wanneer: 5 mei, 12.00 uur Voor wie: iedereen Aanmelden: gratis, stuur een e-mail naar olga.sterenshis@blinibioscoop.nl


Blinibioscoop opent iedere derde zondag van de maand haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in de culturele, economische nalatenschap van USSR. Op 5 mei organiseert de organisatie achter het Blinibioscoop een maaltijd voor bewoners en (Oekraïense) vluchtelingen in de GEB-Toren. Schuif aan en leer elkaar kennen met een kom Vrijheidssoep.


Maaltijd tussen de kunst

Door: Brutus (voorheen AVL Mundo) Adres: Keilestraat 8 Wanneer: 11.00 - 14.00 uur Voor wie: iedereen Aanmelden: €5 via de site van Brutus In de waanzinnige beeldentuin van de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout, schuif je aan voor een Vrijheidslunch. Kunstenaar Peter Koole leidt je rond en vertelt je meer over zijn tentoonstelling 'Nothing But The Truth', en het verhaal van de vermoorde Russische journaliste Anna Politkovskaya. Na de lunch krijg je de gelegenheid ook de andere tentoonstellingen te bezoeken. 11:00 verzamelen in Brutus Garden (Keileweg 18)

11:30 rondleiding Peter Koole door Nothing But The Truth

12:00 - 13:00 lunch in de beeldentuin (bij slecht weer binnen)

13:00 - 14:00 mogelijkheid tot bezoeken van de rest van de Obsessions tentoonstelling (L.A. Raeven, Atelier Van Lieshout en Alexandra Phillips)Syrische Vrijheidsmaaltijd

Door: Wijkpaleis Adres: Claes de Vrieselaan 72A Wanneer: 5 mei, 17.30 - 19.30 uur Voor wie: iedereen Aanmelden: gratis, via wijkpaleis@gmail.com


Schuif op 5 mei aan in de ‘dorpzaal’ van het Wijkpaleis. Hier wordt een heerlijke maaltijd gekookt met een verhaal door de nichtjes en schoonzusjes Jihan en Basma. Jihan en Basma komen allebei uit Aleppo en zijn als jonge vrouwen de oorlog in Syrië ontvlucht en samen met hun mannen en kinderen naar Nederland gekomen.


Lunchen in de Voedseltuin

Door: Voedseltuin Keilewerf Adres: Keilestraat 5 Wanneer: 5 mei, 12.00 - 13.00 uur Voor wie: iedereen Aanmelden: gratis, via info@voedseltuin.nl

De Voedseltuin brengt duurzaam (moes)tuinieren en gezonde voeding naar de wijk. Samen met wijkbewoners verzorgen vrijwilligers de Voedseltuin, die mede zorgt voor biologische groente en fruit voor gebruikers van de Voedselbank en andere sociale projecten in de stad. De tuin ziet er prachtig uit, met beelden van Joep van Lieshout en temidden van de creatieve maakplaatsen Keilewerf, Brutus en de haven.
Brood bakken bij het Huis van de Toekomst

Door: Huis van de Toekomst

Adres: Jan Kobellstraat 56a

Wanneer: 4 mei

Aanvang: 13:30

Voor wie: Iedereen


In het Huis van de toekomst doen ze alles op menskracht en bouwen ze samen met de buurt aan de wereld van morgen. Op 4 mei stookt het Huis van de Toekomst het (vrijheids)vuur op in de leemoven om samen met buurtgenoten en bezoekers vers brood te bakken. Heerlijk voor bij de soep.

Wil je van te voren zelf deeg maken? Neem gerust mee!Vrijheidsmaaltijd bij Keilecafé

Door: Keilecafé

Adres: Vierhavenstraat 46

Wanneer: 5 mei

Aanvang: 12:00

Voor wie: Iedereen

Aanmelden: Bij de bar of website


Gesitueerd in het oude havengebied van Rotterdam (M4H), dichtbij het centrum, maar net ver genoeg om de drukte van de stad te ontwijken, vind je Keilecafé. De plek voor de leukste feestjes, pizza's uit de pizza oven en heerlijke sangria's. Op 5 mei serveert Keilecafé de Vrijheidssoep met brood en smeersels. Reserveer online of meld je bij de bar. Er is soep tot de voorraad strekt! Dus bemachtig alvast een plekje.
Bekijk ook:

Comments


Nick-Toet---Vrijheidssoep-2024---webjpg.jpg
Artboard 156_2x.png

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

 

Wil jij die soep nu ook zo graag proeven? Dat kan want je kunt de soep kopen op meerdere plekken in Rotterdam rondom 5 mei, natuurlijk aanschuiven op Bevrijdingsdag of het recept zelf maken!

bottom of page