top of page

Tips: vrijheidsmaaltijden in Noord

Bijgewerkt op: 28 apr. 2022

Benieuwd welke maaltijden er allemaal in Rotterdam West op 5 mei plaatsvinden? Wij lichten bijzondere maaltijden in dit artikel uit. Een overzicht van alle maaltijden in Rotterdam (Noord) én heel het land vind je op deze overzichtskaart.


Verjaardagsmaaltijd van Perry de Man

Door: Containerbar & de Toko Adres: Noordplein 125 Wanneer: 5 mei Voor wie: iedereen Aanmelden: vrije inloop De Rotterdamse ambassadeur van de vrijheid Perry de Man host met de Toko een Indische Vrijheidsmaaltijd. Mocht je Perry tegenkomen, feliciteer hem direct even want, hij is op 5 mei jarig!


Bij de Containerbar kun je naast de Vrijheidsmaaltijd ook genieten van een heerlijk Vrijheidsbiertje (verkrijgbaar in meerdere horeca door de stad)!


Welschen 2 Vrijheidslunch

Door: WMO Radar Adres: Patijnstraat 37 B Wanneer: 5 mei, 12.00 uur Voor wie: iedereen Aanmelden: via ajansen@wmoradar.nl


WMO Radar organiseert samen met Pameijer een grote lunch voor buurtpunt Welschen 2. Schuif aan bij de ouderen die hier wonen en heb een geweldige middag met een Vrijheidssoep en een goed gesprek over heden, verleden en toekomst.Maaltijd met focus op verbinding

Door: Resto van Harte Adres: Keilestraat 8 Wanneer: inloop vanaf 17.30 uur, aanvang 18.00 uur Voor wie: iedereen Aanmelden: Resto van Harte Resto Van Harte in Rotterdam-Provenierswijk is een sociaal buurtrestaurant. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in Huis van de wijk de Propeller en genieten samen van een betaalbaar, goed en gezond driegangendiner. De prijs is zeven euro. Iedereen is welkom om te komen eten. Iedereen is ook welkom om als vrijwilliger te helpen. Kom langs, ontmoet je buurtgenoten, schuif gezellig aan of doe mee.Aanschuiven in de kookwerkplaats

Door: Pluspunt Noord Adres: Noordhavenkade 142 Wanneer: 5 mei, 12.15 - 13.00 uur Voor wie: Buurtbewoners Aanmelden: gratis, via wijkpaleis@gmail.com


Pluspunt Rotterdam is een werkcentrum voor Rotterdammers die langdurig een steuntje in de rug nodig hebben - én Rotterdammers die daar een actieve bijdrage aan willen leveren. Op 5 mei organiseert Pluspunt - Noord (én West) een Vrijheidslunch voor deelnemers van Pluspunt en bewoners die willen aanschuiven.Bekijk ook:

Comments


Nick-Toet---Vrijheidssoep-2024---webjpg.jpg
Artboard 156_2x.png

Blik op de soep

Oud en Nieuw heeft de oliebol, Bevrijdingsdag heeft de Vrijheidssoep! In 2024 is het recept van Youtuber, tv-presentator en kok Nick Toet, die je onder andere kunt kennen van de Taarten van Babel. Hij heeft een overheerlijke tomatensoep voor ons gemaakt met miso en kapucijners, geïnspireerd op de favoriete soep van zijn oma.

 

Wil jij die soep nu ook zo graag proeven? Dat kan want je kunt de soep kopen op meerdere plekken in Rotterdam rondom 5 mei, natuurlijk aanschuiven op Bevrijdingsdag of het recept zelf maken!

bottom of page